Būsimieji žirgininkystės darbuotojai organizavo konkūrų varžybas „Auksinis ruduo 2023”

2023 10 24

Spalio 21 d. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro žirgininkystės darbuotojo specialybės mokiniai kartu su Kauno r. dziudo ir jojimo sporto mokykla organizavo konkūrų varžybas „Auksinis ruduo 2023“. Daugiausiai jaudulio kėlė pirmieji jaunųjų Kauno r. dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtinių startai, kurie pavyko puikiai ir dovanojo daug gerų emocijų.

„Būsimiesiems žirgininkystės darbuotojams iš Karaliaus Mindaugo PMC šių varžybų organizavimas yra svarbi mokymosi dalis, nes būtent renginių organizavimas yra vienas iš modulių, kurį jie privalo atsiskaityti. Mokiniai praktiškai demonstruoja, kaip geba suprasti teisėjavimo taisykles, paruošti aikštę konkūrų ir dailiojo jojimo varžyboms, apibūdinti žirginio sporto rungtis. Taip pat jie praktikuojasi paruošti žirgus pagal estetinės išvaizdos reikalavimus“, – pasakoja Karaliaus Mindaugo PMC Gyvūnų priežiūros skyriaus vedėja Gerda Švabienė.

Karaliaus Mindaugo PMC taurės nugalėtoju tapo Kauno r. dziudo ir jojimo sporto mokyklos auklėtinis Nojus Vozgirdas su žirgų Bitner atvykusiu iš Ukrainos, o pagrindinio konkūro, Kauno rajono mero taurės pirmoji vieta atiteko mokyklos auklėtinei, Elizai Šiškutei ir jos nuosavam žirgui Lord Bleu.

Dėkojame visiems varžybų dalyviams ir primename, kad Karaliaus Mindaugo PMC galima įgyti žirgininkystės darbuotojo profesiją. Pabaigę mokslus absolventai gali dirbti samdomais darbuotojais ir pagalbininkais veterinarijos gydyklose, žirgų priežiūros, auginimo ir treniravimo specialistais žirgynuose, kaimo turizmo sodybose, kurti nuosavą žirgininkystės verslą, taip pat vykdyti individualią veiklą.

Dalintis su draugais: